اصلاح آموزش عالی در خاورمیانه
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از کیواسواونیوز، دانشجویان در خاورمیانه از سیستم آموزش عالی راضی نیستند و خواستار اصلاح آن هستند. شکایتها شامل دخالتهای سیاسی زیاد، کلاسهای درس پرجمعیت، مدیریت بینظم و منفعل، کاهش کیفیت در سطوح مختلف، برنامه درسی غیرضروری، استادهای نالایق و بیکاری فارغالتحصیلان میشود. برآورده کردن بسیاری از این خواستهها کار دشواری است.
بحران آموزش عالی در خاورمیانه ذاتی است و نیاز به تجدیدنظر استراتژیهای آموزش عالی در سطح ملی دارد. با این حال میزان منابع انسانی و مالی مورد نیاز برای انجام اصلاحات را نمیتوان در یک مدت کوتاه فراهم کرد.
یکی از مشکلات آموزش عالی در خاورمیانه انبوهسازی مؤسسات آموزش عالی است که منجر به افزایش قابل توجه ثبتنام در دانشگاهها شده است. از طرف دیگر گسترش ناگهانی مؤسسات آموزش عالی از ظرفیت اقتصادی برای اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان پیشی گرفته است. بدین ترتیب دولتها انگیزه بیشتری برای نگه داشتن افراد جوان در دانشگاهها دارند تا این که با مشکلات بیکاری آنها سروکله بزنند.
کاهش کیفیت آموزش عالی در سیستم جمعی به این معناست که دانشجویان با مشکل ازدحام بیش از حد در کلاسهای درس روبهرو هستند و مدرک تحصیلی مدرسان بالاتر از کارشناسی نیست. متأسفانه تغییر دشوار است و علاوه بر منابع مالی و انسانی به یک برنامه راهبردی نیاز دارد.
انتهای پیام/4056/4021/
انتهای پیام/